«

»

Feb 13 2013

Resandet i Karlstad fortsätter att öka i rekordfart!

En trettonprocentig resandeökning. Det är resultatet av årets första månad, januari. Resandet i stadstrafiken har ökat varje år de senaste sju åren. Fortsätter trenden kan det åttonde året innebära ännu ett nytt rekord. Ingen annan januarimånad i Karlstadsbuss historia har så många valt bussen.

KundnojdhetFler kunder och nöjda kunder har Karlstadsbuss kunnat rapportera om i flera år nu. Även 2012 ligger Karlstadsbuss i topp när det gäller den nationella Kollektivtrafikbarometern och  mätningen av kundnöjdheten. På första plats i landet när det gäller alla tillfrågade och på andra plats när det gäller kunderna.

– Men det finns ingen anledning att slå sig till ro för det, säger Maria Frisk (MP) stadsbyggnadsnämndens ordförande. Fler kunder betyder att det ibland blir trångt på bussarna. Vi måste svara upp så att inte kunderna tröttnar.

resandeutveckling 2005-2012

2005 då Karlstadsbuss bytte till orange bussar gjordes 3,9 miljoner resor/år. 2012 reste 6,2 miljoner med Karlstadsbuss, vilket är en ökning på 59%.

Till sommaren kommer Karlstadsbuss att sätta in större bussar med fler sittplatser på alla linjer och antalet ledbussar kommer att öka.

– Jag tror man kommer att märka en stor skillnad om några månader. Då kommer vi att kunna ta emot ännu fler Karlstadsbor, säger Karlstadsbuss chef Sören Bergerland.

 

 

 

Bytkort

Aldrig har så många karlstadsbor haft ett busskort i fickan eller plånboken som nu. Efter sommarens kortbytarkampanj har över 70 procent av karlstadsborna ett busskort. Något som kan ha bidragit till den stora resandeökningen.

Notera gärna vår kampanj för att få folk att byta kort. Inget ”wow, vi har skaffat nya biljettmaskiner”, eller ”Ååh, nu räcker det med att hålla upp ditt kort mot vår nya fräna maskin för att ladda”, inga mutor eller gratis bonusar…

Vi uppmanade helt enkelt folk att skaffa ett snyggare kort!

Kombinerat med informationsinsatser, PR-arbete och närvaro med en bemannad stuga på Stora torget i Karlstad blev detta väldigt lyckat 🙂

2 kommentarer

 1. Lise Österlind

  Hej Robert!
  Tack för en kanonföreläsning på webbdagen på Svensk kollektivtrafik! Det var jätteintressant och jag har fullt upp med att förmedla ”Framtidens kollektivtrafik” till mina kollegor. Vilket jobb som du lagt ner och vilka bra spännande tankar som också går att realisera!
  Skulle du kunna skicka två rapporter till mig om Framtidens kollektivtrafik?
  Postadressen är
  Lise Österlind (webbredaktör)
  Skånetrafiken
  Andra Avenyen 7
  281 83 Hässleholm

  1. framtidenskollektivtrafik.se

   Tack Lise!
   Jag skickar gärna två rapporter till dig. Är ute på resa resten av veckan, så jag tar det i början av nästa vecka.

   Med vänlig hälsning,
   //Robert

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *